17 December 2014

Homemade baby cookies

Assalamualaikum..

Sy dh bukak 4th batch utk homemade baby cookies.
Utk batch kali ni sy dah ada flavor baru..
So semua mommies ada option utk buat pilihan :)
1.dates with oat
2 black raisin with oat
3.baby cheese straw cookies

Jika ada sesiapa yg berminat blh PM/whatsup/telegram sy di +60102207871.. 

Last open for 4th batch ni ialah pasa 27.12.2014 jam 2.00ptg 😀😊.
Terima kasih.

Harga sebekas rm20 + rm7 (min semenanjung)

*no sugar..no salt. Tiada bahan pengawet 👍👍

“We meet our soulmates when we’re on our soul path.”

10 December 2014

Ingin menjadi Kurus dan selamat


Hi...
Salam...
entry kali ni nak kongsi dgn korang cmne aku diet dan kurus dgn cara yg sihat dan selamat..

Aku amalkan minum teh sannah ni dah hampir 5bulan..



Jom la baca kelebihan
 teh' sanna al sunnah ni ye:

- melangsingkan badan
- kempiskan perut
- kencing manis
- lemah jantung
- membersihkan usus kecil dan besar
- melancarkan haid
- memudahkan untuk hamil
- membuang toksid dan lemak


Mula2 aku xberapa pasti dgn teh ni..tp
bila adik aku yg bongsu boleh kurus,
bila makcik aku boleh kurus,
bila papa aku pun kurus,
bila mama aku yg de darah tinggi dh ok baccan darah tinggi die sejak amalkan,
bila org2 disekeliling aku semua berjaya
so aku pun nk try...

alhamdulillah berjaya maintainkan badan.
even aku menyusukan anak,ada org ckp bf anak boleh kurus. 
Tp nk kurus cmne kalo anak sedut mak isi tangki..
Mula2 tak kisah,tapi bila hubby balik sbln sx mula perli terasa la kan. 
So kenala amik action...



Teh sannah
sekotak rm30
Beli dua kotak rm50
sekotak ada 37 uncang
minum sehari seuncang dlm satu gelas
rasa dia mcm minum green tea
sedap bila minum panas suam 
sejuk pun boleh jika suka




Ni gambar aku masa aku 9bulan preggy
tunggu hari nk bersalin
masa ni berat aku 78kg 
ni lah berat yg terberat pernah aku dpt
tapi xpe sbb berat de baby kan dlm tu..

Ni bawak gambar aku 
setelah amalkan teh ni hampir 5bulan
Lepas abis pantang berat aku turun
dari 78kg ke 54kg.

tapi bila dh start kerja
makan xkawal sgt.
nafsu makan tu kalah masa mengandung
makan je keje.
bedal yg sedap2
so berat tu naik la balik..
so aku nekad amalkan teh ni setiap hari
Org kata kene istiqomah.
so aku cube dan berjaya.
tidak lah kurus melidi
tapi dapat lah maintainkan badan tu kembali.




Kalo ada sesiapa yg berminat blh whstup aku
Kt +60102207871

Xsalah cube..sbb teh sannah ni ada byk kebaikkanye.


Nota kaki yg berkaki dua :bff aku dah 3thn kawen..aku bg die amalkan teh ni 3bulan..
alhamdulillah dh berjaya preggy..usahakan..yg penting die dan suami sama2 minum teh ni dlm usaha nk kurus n dpt baby..
inshaallah..
usaha,doa and tawakal = allah akan bg jua



Tata. 
“We meet our soulmates when we’re on our soul path.”

Rezeki allah itu luas

“Tuah ayam nampak di kaki,
Tuah manusia siapa yang tahu?”

Allah itu Maha Pemberi Rezeki, kadangkala Allah mendatangkan rezeki dari jalan yang tidak disangka-sangka.

Betul tu...
Kdg2 kite hanya nampak pada rezeki yg didpn mata je...tp rezeki sebenarnye hanya allah je tau...

Knp aku ckp gtuh?
Secara officially aku dh berhenti kerja dan menjadi suri rumah sepenuh masa pd 1.11.2014 (xpernh terfikir nk jd surirumah ok...seriussss xpnh)..
Knp aku benti kerja?
Sebab ikot suami...
Suami aku dipostingkan di JB utk OJT die kt kapal plak..
Sebelum ni die kt kuantan selama 11bulan..aku pulak duduk selangor dgn anak...
Kitaorg mmg dh PJJ since dhobith berusia 25hari lg...

So lepas hubby dpt tau die kena posting JB,aku dia susah hati...sbb cmne?nk PJJ lg ke?..
So setelah bincg suami isteri,parents semua so aku nekad benti kerja (ni pun sbb xdpt tukar site kt JB).. so hubby ckp benti jela kerja..nnt cari kerja lain...
Die ckp " rezeki allah itu luas"...

So setelah pindah JB duduk umah goyang kaki...hahahaha
Ehhhhh!!! Hebat sgt ko nk goyang kaki..hehehe
So mulala buat bisnes kecik2 utk cari singgit dua utk beli pampers anak kn...cewaaaahh....

Nanti aku cter satu persatu apa barang aku bisneskan..
Product bumiputera ada
Product utk kuruskan badan pun ada (ni xtipu..aku amalkan dan dah kurus ok!!!)
Product homemade baby cookies ada
Dan sewa menyewa pun ada....

Rezeki ank itu pasti ada..inshallah...
Yg penting usaha,doa dan tawakal pd allah swt kan..
Allah pasti beri...
Xbyk sikit pun pasti ada...

So!!!!

Xyah kita takot kalo ada org bisnes benda yg sama dgn kita...
Xyah kita takot kalo risau xde org nk beli brg kita..
Xyah kita takot kalo kita punya xlaku ke apa ke kan..
Xyah nk risau kot2 de org caras kita ke kan...

Sebab....

Sebab....

Sebab....

Allah dah termaktubkan rezeki itu utk siapa..
Kalo utk kita alhamdulillah akan sampai ke kita jua wpun mcm mane caranya.. 

Positive!!!
Even aku rasa xbest setiap kali bukak cimb click aku dh xde lagi 4-5k duit gaji (dlu kerja gile2...workaholic la konon..sbb dpt duit sibuk nk shopping je kan..mkn mknana mahal2) tp alhamdulillah rezeki sikit yg allah kirim melalui anak aku itu berkat sgt rasa...

Felling nye lebih ummmpppp 👍👍👍

Inshallah!!!
Amin!!!



Notakakiygberkakidua :
Lg 3 hari lg besday ank teruna aku..
Harap2 abi die dh balik la dari belayar..
Boleh celebrate sama2 kan...

B...rindu...
Kami rindu kamu...😂😂


“We meet our soulmates when we’re on our soul path.”

04 December 2014

Homemade by cookies

Salam semua..
Alhamdulillah..
Bermula dgn suke2 buat biskot utk
hero sy
Dhobith...
akhirnye menjadi bisnes kecik kecilan..

Bermula dgn kawan2 yg order..
Lepas tu bertambah lah sikit..
Thx kat kawan2 yg byk bg support..
Yg byk tlg review sana sini 
Thx korang... muah2 ciked..

So kepada sesiapa yg nk mencube biskot handmade sy ni whtsup sy kat 0102207871..
Semua bahan semulajadi sy guna..
Tiada garam..tiada gula...tiada telur..
Sesuai utk baby 7bln lebih seelok2nya 8bulan ke ats..
Xde gigi pun blh mkn sbb biskot melt in mouth..
Blh buat utk travel or kudap2 anak2 comel kita..

Harga??
Rm20/sebekas (ada 54 keping)
Postage ikot kadar biasa..
Rm7 min...

Sesiapa berminat blh contact sy ya..
Ok tu je nk cter..
Hehehe...
Thx bace :)

“We meet our soulmates when we’re on our soul path.”

03 December 2014

Perencah Rempah Hasil Bumiputera


Salam semua :)

Kepada sesiapa yg berminat nk cube rempah haji sernan ni 
boleh contact sy 
whstup : 0102207871 (nuie)
or boleh email di : suhaidanoorein@gmail.com

rempah ni rempah asli buatan org melayu
inshallah halal..
dan inshallah sedap la..
mak mertua dtg risau xtau nk masak apa
beli rempah2 ni je..
sennag :) kompem mak mertua puji nnt..
hahahahaha

rempah ni seme senang je nak masak
just add bahan utama je
kat paket die de arahan/direction cmne nk masak..

antara rempah yg ada 
mee bandung muar.. (terkenal kot kat muar ni)
mee rebus
laksa johor
asam pedas muar
soto
nasi goreng kampung
nasi beriani
nasi arab
tepung goreng berempah pun ada

packing die mcm dlm gmbr dibawah ni
jom usha!!!
ayuhhh










orait..
nampak tak?/
so kalo sesiapa berminat blh contact nurin ya

Harga murah je

Pack kecik RM5 ( utk 3-4 org mkn)
Pack Besar RM10  (utk 6-10 org mkn)



orait..
sampai sini je
tata semua !!


“We meet our soulmates when we’re on our soul path.”